Du kan købe en RealKreditForsikring uanset i hvilket realkreditinstitut, du har dit realkreditlån.

Realkreditlånet kan både have finansieret huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Det er også uden betydning om dit realkreditlån er med eller uden afdrag, eller om det er med variabel rente (flexlån) eller med fast rente – eller begge dele hvis du har flere realkreditlån. 
 

Flere realkreditlån

Har du flere realkreditlån hos det samme realkreditinstitut, kan du forsikre alle realkreditlånene under én og samme RealKreditForsikring. Du lægger ganske enkelt låneydelserne sammen og finder det interval i beregningsfunktionen her på hjemmesiden, som passer.

Har du flere realkreditlån hos det samme realkreditinstitut, men nogle med månedlig ydelse og andre med kvartalsvis ydelse, skal du dog lave en RealKreditForsikring for hver ydelsestype.

Du kan maksimalt forsikre dig for 15.000 kr. i månedlig ydelse og 45.000 kr. i kvartårlig ydelse på dine realkreditlån. Ved dødsfald kan du forsikre op til 1,5 mio. kr. i restgæld.

 

Realkreditlån hos flere realkreditinstitutter

Har du realkreditlån hos flere forskellige realkreditinstitutter, og ønsker du at forsikre dem alle, skal du lave en RealKreditForsikring for hvert realkreditinstitut.

 

Afdragsfri realkreditlån

Har du et afdragsfrit realkreditlån, som du begynder at afdrage på, skal du selv huske at logge ind her på hjemmesiden, og opjustere din forsikringsydelse, så det, du betaler, svarer til forsikringsselskabets risiko.

Du skal dog være opmærksom på, at der gælder en ny kvalifikationsperiode på 6 måneder på arbejdsløshedsdækningen for den del, du forhøjer RealKreditForsikring med. Det vil sige, at bliver du arbejdsløs inden for de første 6 måneder, efter at du er påbegyndt afdrag på realkreditlånet, og du har forhøjet forsikringsydelsen, vil du kun få betalt den forsikringsydelse, der var gældende inden forhøjelsen. Når kvalifikationsperioden på de 6 måneder er gået, vil der være dækning for den fulde ydelse på realkreditlånet inklusiv afdraget.

 

Variabelt forrentede realkreditlån (flexlån)

Har du et variabelt forrentet realkreditlån, og renten enten stiger eller falder, skal du selv huske at logge ind her på hjemmesiden og justere din forsikringsydelse.

Du vælger forsikringsydelser i intervaller af 1.000 kr. for månedlige ydelser og 3.000 kr. for kvartalsvise ydelser. Så længe at renteændringen er så lille, at du holder dig inden for samme interval, skal du ikke foretage dig noget. Men hopper ydelsen på realkreditlånet op eller ned i et andet interval, skal du ændre forsikringsydelsen her på hjemmesiden under login.

Skyldes ændringen i forsikringsydelsen alene en renteændring, vil der ikke gælde en ny kvalifikationsperiode på 6 måneder. Den nye forsikringsydelse vil være gældende med det samme.

 

Regn på dine muligheder for at sikre dit realkreditlån ved at klikke her.

Bliv forsikret nu

Bliv ringet op og få et tilbud

Tak for din henvendelse

Mens du venter, så læs vores

» Spørgsmål og svar