Den første lønforsikring kom på markedet i Danmark i 2003. Nogle a-kasser tilbød lønforsikring til sine medlemmer, men en del banker så, at det var et godt supplement til dagpengene, hvis kunderne blev arbejdsløse. Derfor har en lang række kunder købt deres lønforsikring via banken.

Ligheden imellem en lønforsikring og en Lønsikring er stor. Generelt ser det ud til, at hvor det tidligere hed lønforsikring anvender flere og flere begrebet lønsikring. Hos bankerne anvender mange begrebet økonomisikring, der også har stor lighed med lønforsikring.


Krav om kundeforhold i banken ved lønforsikring

Reelt alle de banker, der tilbyder lønforsikring stiller krav om, at du er kunde i netop denne bank. Er du tilfældigvis kunde i en bank, som du i øvrigt er glad for, men som ikke har lønforsikring på hylderne, er du nødt til at skifte bank, hvis du vil have en lønforsikring via en anden bank.

I stedet for en Lønforsikring kan du også vælge at købe en RealKreditForsikring. Her er det ligegyldigt hvilket realkreditinstitut du har og i hvilken bank du er kunde. Er du boligejer – kan du købe en RealKreditForsikring.


Mange har valgt trygheden ved en lønforsikring

Ved udgangen af 2011 var der ifølge Forsikring & Pension godt 83.000, der har valgt en lønsikring via de største danske forsikringsselskaber har valgt en lønforsikring. Dertil er der nogle mindre danske forsikringsselskaber og nogle væsentlige store udenlandske, som ikke er med i statistikken.

Sammen med en stor stigning i salget af lønforsikring gennem krisen, der er fortsat ind i 2012, vurderer vi, at der er mere end 150.000, som har valgt trygheden med en lønforsikring.

Men alle på arbejdsmarkedet kan blive ramt af en fyring. Derfor bør du også overveje din økonomiske situation, hvis du blev fyret. Kommer du frem til, at det er en god idé at sikre din boligøkonomi ved arbejdsløshed, kan du finde samme tryghed med en RealKreditForsikring, der oftest er billigere og mere fleksibel - og uden krav om kundeforhold eller medlemskab af en a-kasse eller fagforening.  


Find trygheden her

Bliv forsikret nu

Bliv ringet op og få et tilbud

Tak for din henvendelse

Mens du venter, så læs vores

» Spørgsmål og svar